سفر دکتر جهانگیری ،معاون اول رئیس جمهور به سیستان
- توضیحات
- دسته: با شما
معاون اول رئیس جمهوری در راس هیئتی 40 نفره متشکل از وزرای جهاد کشاورزی و تعاون، کار و رفاه اجتماعی، معاون فناوری و علمی رییس جمهور، رییس سازمان حفاظت محیط زیست، معاونان وزرا و شماری از روسای سازمان های مختلف روز شنبه وارد زابل شد.
اسحاق جهانگیری دقایقی پیش در جلسه بررسی مسایل و مشکلات منطقه سیستان که با حضور جمعی از مسئولان کشوری و استانی در سالن اجتماعات فرمانداری زابل برگزار شد، اظهار کرد: دولت مصمم است توسعه سیستان و بلوچستان را با تدوین هر برنامهای محقق کرده و شتاب بخشد.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه باید مشکلات طوفان شن در سیستان و بلوچستان برطرف شود، ادامه داد: باید توسعه مرزی در این منطقه انجام شود و مرز میلک را به عنوان یکی از مرزهای مهم صادراتی تبدیل کنیم. همینطور باید بازار هدف افغانستان را شناسایی و کالاهای مورد نیاز آن را از طریق مرز میلک صادر کنیم.
جهانگیری با بیان اینکه مصوبه منطقه آزاد تجاری سیستان طی چند هفته آینده در دولت به تصویب میرسد، گفت: امیدواریم راهاندازی منطقه آزاد تجاری در برطرف کردن مشکلات منطقه مؤثر باشد.
وی تاکید کرد: همه مردم باید در راستای تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی همکاری کنند.در آستانه برنامه ششم توسعه قرار داریم، به زودی این برنامه تدوین و نقاطی که نیاز به مصوبه دارد به مجلس شورای اسلامی ارسال میشود.
این مسئول اضافه کرد: در مقطع پساتحریم قرار داریم، برخیها انتقاد میکنند که دولت تدبیر و امید در دو سال گذشته چه کرده است، ما در دوسال گذشته کمبودها را مدیریت کردیم، تحریمها را مدیریت کردیم و دو سال پر از افتخار را برای ملت ایران به ارمغان آوردیم.
جهانگیری ادامه داد: حقوق هستهای ملت ایران را به جهانیان اثبات کردیم، ما معتقد هستیم که باید کشور را عاقلانه و مدبرانه با تکیه بر نیروهای انسانی بدون گرایشهای سیاسی اداره کرد و برای همه قومیتها و گرایشها به عنوان سرمایههای نظام احترام قائل شد اگر همه اینها روی کار بیایند قطعا میتوانیم بر مشکلات فائق بیاییم.
وی گفت: ما باید زمینه فعالیت بخش خصوصی را فراهم کرده و کار را با یک دولت چابک شروع کنیم.
معاون اول رئیس جمهور بیان کرد: کشور ما در کانونی قرار گرفته که اطراف آن در بحران به سر میبرند، ملت ایران باید قدر این امنیت پایدار را بداند این امنیت علاوه بر اقتدار نیروهای مسلح با همراهی و مشارکت مردم به دست آمده است.
این مسئول ادامه داد: سیستان و بلوچستان استانی است که برای توسعه آن باید یک برنامهریزی خاص با توجه به شرایط آن انجام داد.
وی گفت: یکی از مهمترین مزیتهای سیستان و بلوچستان، مرز آبی منطقه است، ما از سواحل مکران غافل شدهایم ، باید به توسعه چابهار و سواحل مکران بیش از پیش توجه کنیم.
جهانگیری افزود: باید راه آهن چابهار ـ میلک را فعال کرده و از این طریق کالاهای مورد نیاز افغانستان را صادر کنیم.
وی با تاکید بر اینکه توسعه کشور افغانستان توسعه و امنیت کشور ما را به دنبال دارد، گفت: اگر ما به توسعه و امنیت افغانستان کمک کنیم، قطعا این عمل در توسعه و ارتقای امنیت منطقه ما مؤثر است، ما رابطه برادرانه با کشورهای همسایه به ویژه افغانستان داریم.
آیت الله عباسعلی سلیمانی نیز دراین جلسه ، گفت: مردم این استان به تدابیر دولت یازدهم دلبستهاند و مسئولان باید برای برطرف کردن مشکلات معیشتی، اقتصادی و اشتغال آنها گام بردارند.
امام جمعه زاهدان افزود: احیای کل دام بومی سیستان جزو مطالبات رهبری بوده که آنطور که باید به آن توجه نشده و انتظار میرود برای احیای دام بومی بهویژه گاو سیستانی اقدام شود.
سلیمانی اظهار داشت: بخشی از اراضی مردم سیستان پشت دیوار مرزی است که باید تدابیر لازم برای جابهجایی دیوار مرزی اندیشیده شود.
نماینده ولیفقیه در سیستان و بلوچستان تاکید کرد: حضور امروز دولتمردان و مسئولان به این منطقه بهدنبال تأکید مقام معظم رهبری به سیستان است.
محمود حجتی از عملیات اجرایی طرح تامین، انتقال و توزیع آب کشاورزی با لوله به 46 هزار هکتار از اراضی دشت سیستان اظهار کرد: مساحت خالص قابل کشاورزی طرح بالغ بر پنج هزار و 800 هکتار است، این محدوده به 16 ناحیه آبیاری نیمهمستقل با مساحت متوسط هر یک 360 هکتار تقسیمبندی میشود انتقال و توزیع آب مورد نیاز آبیاری مزارع این طرح با استفاده از خطوط لوله با قطر 110 تا یکهزار و 600 میلیمتر طراحی شده تا این آب به روش کمفشار برای هر قطعه کشاورزی با مساحت متوسط یک تا دو هکتار، طبق سهمیه آب تعریف شدهای به صورت حجم آب قابل ثبت تحویل و توزیع میشود.
حجتی اضافه کرد: بخش اول پروژه از تعهدات اجرایی وزارت نیرو شامل تأمین آب مورد نیاز این طرح توسط ایستگاه پمپاژ با ظرفیت 5/3 مترمکعب در ثانیه با احداث بر روی کانال خروجی مخزن چاه نیمه چهار انجام میشود همچنین انتقال این آب بعد از پمپاژ توسط خط لوله به قطر 1600 میلیمتر از جنس GRP به طول تقریبی چهار کیلومتر منظور شده است.
وی افزود: بخش دوم عملیات اجرایی پروژه که از تعهدات وزارت جهاد کشاورزی است شامل احداث انتقال آب در درون پروژه خط اصلی به طول 13 کیلومتر لوله از قطر یکهزار و 600 شروع و به قطر یکهزار و 200 میلیمتر از جنس GRP و شبکه توزیع آبیاری برای هر ناحیه آبیاری به روش کمفشار توسط خطوط لوله پلیاتیلن آب مورد نیاز را به قطعات زراعی توزیع میکند.