علی اکبر شیروانی در ارتباط با گرایش مردم به سمت کتاب های سیاسی و انقلابی بیان کرد: ما در دورانی زندگی می کنیم که موضوع سیاست بسیار مهم است.
به بهانه اوضاع امروز جامعه درباره گرایش مردم به سمت کتابخوانی با موضوع سیاسی و انقلابی پرداختیم که آیا گرایش و کتابخوانی مردم نسبت به قبل تغییر کرده است یا خیر به گفتگو با علی اکبر شیروانی، مدیر عامل انتشارات سوره مهر پرداختیم.
علی اکبر شیروانی در ارتباط با موضوع اینکه آیا مردم با توجه به شرایط جامعه کتاب های خود را انتخاب می کنند گفت: همواره جامعه با هر نشانه و اتفاقات متفاوت نسبت به کتاب واکنش نشان میدهد و سمت و سوی خاصی پیدا می کنند همان گونه که در شرایط شیوع ویروس کرونا رویه کتابخوانی مردم تغییر کرد و بیشتر کتابهایی را که در ارتباط با موضوع سلامت بود میخواندند. این یکی از نشانه های این ماجرا است که مشخص میکند جامعه نسبت به مسائل روز و رویدادهای متفاوت واکنش نشان میدهد. نکته مهم این است که اگر تحقیق و پژوهش به تعویق بیفتد به این معنا نیست که سمت و سوی تمام بازار تغییر پیدا کرده است. یک درصد از مخاطبین با توجه به هر نشانه ای سلیقه مطالعاتیش را عوض نمی کند، اما ممکن است باقی افراد با هر تغییری سلیقهشان تغییر پیدا کند.
شیروانی درباره کتاب های سیاسی گفت: «فکر نمیکنم که الزاما در حال حاضر گرایش مخاطب به کتاب های سیاسی تغییر پیدا کرده باشه بالاخره ما در دورانی زندگی می کنیم که در صد سال اخیر همواره موضوع سیاست بسیار مهم بوده و کتاب های سیاسی فارغ از متخصصین و کسانی که به دلیل رشته هایشان و اوضاع تخصصی شان سراغ این کتاب ها می رفتند و یک عده از مخاطبین عمومی هم علاقه به مطالعه کتاب و مطالب سیاسی داشتند و این چیزی نیست که در چند ماه اخیر مورد تغییر و تحول واقع شده باشد و این موضوع در سال های گذشته رخ داده و فکر می کنم تغییر خاصی در طول زمان نداشته باشد شاید مخاطبان کتاب های که در جامعه ایرانی حضور داشته اند نسبت به قبل بیشتر باشند.»
وی در خصوص اینکه آیا کتاب های سیاسی بر روی دانش و آگاهی مردم تاثیر دارد گفت : کتاب های علوم سیاسی و کتاب های سیاسی و انقلابی قطعا بسیار موثر و تاثیر گذار هستند و بر اگاهی و همچنین دانش مردم تاثیر می گذارند اما اینکه بیایم و ماجرا را محدود بکنیم به کتابهای سیاسی، من این را قبول ندارم بنظرم همه این کتاب ها بر دانش و اگاهی مردم تاثیر میگذارند و اصلا به این صورت نیست که فقط کتاب های سیاسی بر روی مردم تاثیر می گذارند و کتاب ها در حوزه های دیگر مانند علوم اجتماعی یا جغرافیا و یا کتاب های دیگر تاثیر گذار نیستند بر روی دانش و آگاهی مردم ولی می توانیم اینگونه بیان کنیم که کتاب های سیاسی بر دانش سیاسی مردم تاثیر می گذارند و خیلی خوب است که مردم به سمت این کتاب ها بروند و بر دانش سیاسی خود بیفزایند .
شیروانی در آخر این گفتگو افزود: دلایل مختلفی می تواند تاثیر بگذارد بر روی کتابخوانی مردم، اینکه مردم کتاب نمی خوانند می تواند مربوط به دلایل فرهنگی،سیاسی و یا حتی اجتماعی باشد فکر می کنم که دلایل بسیار وجود داره اما ما اول باید به این سوال جواب بدیم که ایا مردم ما اینقدر که باید و شاید کتاب می خوانند یا نه و اگر که به اندازه کافی کتاب نمی خوانند چه کارهایی باید کرد اگر بله و سرانه مطالعه مردم بالاست چه کار هایی باید برای حفظ کتابخوانی مردم کرد وبعد از آن باید سراغ این موضوع رفت که کتاب های سیاسی چه جایگاهی داردند؟ فکر می کنم که به اندازه ای که باید بر روی کتابخوانی مردم کار نشده است و ما باید سعی بکنیم که مردم به سراغ کتاب و کتابخوانی بروند.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.